

2019 Strategic Retreat Agenda

March 14 – 15, 2019

## Thursday, March 14, 2019

7:00am	<b>Depart Davidson to Rizzo Center, Chapel Hill (2-2.5 hrs)</b> 150 Dubose Home Ln. Chapel Hill, NC 27517
9:30am	<b>Arrive at Rizzo Center (30 min)</b> Please bring your luggage in to the lobby.
10:00am	<b>Board Bus for Public Facilities Tour – Carrboro &amp; Oxford (10-15 min)</b> Commissioners and staff will visit the Town Hall in Carrboro, have lunch at the Carr Mill Mall, and visit the City of Oxford Town Hall.
10:15am	<b>Tour of Carrboro Town Hall (60 min)</b> Town of Carrboro staff will present an overview of town facilities and provide a tour.
11:30am	Lunch at Carr Mill Mall (60 min)
12:30pm	<b>Board bus for Oxford (45-60 min)</b> During the bus ride, there will be an opportunity to write down thoughts and ideas from the tour in Carrboro.
1:30pm	<b>Tour of Oxford City Hall (1.5 hr)</b> Oxford staff will present an overview of City Hall and provide a tour.
3:00pm	<b>Board bus to return to Chapel Hill (45 – 60 min)</b> During the bus ride, there will be an opportunity to write down thoughts and ideas from the tour in Oxford.
4:00pm	<b>Return to Rizzo Center (2.5 hrs)</b> Check in room and free time. Refreshments available.
6:30pm	<b>Dinner onsite at the DuBose House, Rizzo Center (2.5 hrs)</b> Board and staff will dine together.

## Friday, March 15, 2019

6:30am	<b>Breakfast onsite at Meadowmont Grill, McLean Hall Level 1</b> <b>Rizzo Center (1.5 hrs)</b> Breakfast served buffet style. Enjoy at your convenience from 6:30-8:00am.
8:00am	Meeting Room 300, McLean Hall Level 3 Rizzo Center (1.5 hrs) Panel Discussion – Affordable Housing, Land Trust, Community Revitalization, and Northside Community Presentations/Q&A with Panel Speakers: Loryn Clark, Executive Director, Housing & Community, Town of Chapel Hill Robert Dowling, Executive Director, Community Home Trust Roger Waldon, Senior Consultant, Clarion Associates
9:30am	Break (10 min)
9:40am	<b>Board debrief on panel discussion (45 mins)</b> Opportunity for the Board to discuss what was presented by the panel.
10:25am	Break (5 min)
10:30am	Financials – Session 1* (90 min)
12:00pm	<b>Lunch onsite at Rizzo Center (45 min)</b> Board and staff will dine together.
12:45pm	Financials – Session 2* (60 min)
1:45pm	Break (15 min)
2:00pm	Finalize Financials – Session 3* (30 min)
	*Financial Session Topics will include County Revaluation, Solid Waste Fee, 2017 G.O. Bonds, Public Facilities, Unassigned Fund Balance, Ad Valorem Rate
2:30pm	<b>Discussion/Retreat Debrief (60 min)</b> The Board will recap the Public Facilities visits, panel discussion, financial sessions, action items and any additional topics.
3:30pm	End of Retreat – Return to Davidson